ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΙΜΑΚΤΗΣ ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ - ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

 

Ο άνθρωπος σε κάθε ηλικία και σε όλους τους πολιτισμούς έχει μια ιδιαίτερη σχέση με την ομορφιά. Από το μικρό κοριτσάκι που προσπαθεί να αντιγράψει τη μητέρα του φορώντας τα ρούχα και τα παπούτσια της, μέχρι τα φημισμένα λουτρά με γάλα
που έκανε η Κλεοπάτρα, διαπιστώνουμε την ψυχολογική ανάγκη του ανθρώπου να είναι και να αισθάνεται όμορφος. Οι σύγχρονοι ρυθμοί της ζωής και η ανάγκη του ανθρώπου για μια γρήγορη μετεγχειρητική αποκατάσταση χωρίς ράμματα, χωρίς πόνο και με πολύ μικρότερο κόστος, οδήγησαν τα τελευταία χρόνια σε νέες τεχνικές με αυτά τα ιδιαίτερα γνωρίσματα και με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Μία από αυτές τις τεχνικές, ίσως η πιο σημαντική σε παγκόσμια κλίμακα γίνεται με το μηχάνημα Plexr.

To Plexr είναι μια γεννήτρια παραγωγής πλάσματος όπου το πλάσμα είναι η 4η κατάσταση της ύλης. Είναι αυτό το εντυπωσιακό φαινόμενο στο Βόρειο και Νότιο ημισφαίριο που ονομάζεται Σέλας και αποτελεί ροή φορτισμένων ηλεκτρονίων από τον ήλιο προς τα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας. Εμείς χρησιμοποιούμε τη δύναμη αυτών των ηλεκτρονίων στο ακροφύσιο της συσκευής, για την ανάπλαση της εξωτερικής στοιβάδας του δέρματος περιοφθαλμικά και αλλού.

 5 3 5 4

 

 

 

 

 

 

 

Πώς Λειτουργεί

Σχηματίζει ένα τόξο παρόμοιο με έναν μικρό κεραυνό (ηλεκτρικά, ηλεκτροστατικά φορτία) που προκαλεί ιονισμό των αερίων της ατμόσφαιρας γύρω από την επιδερμίδα και με αυτόν τον τρόπο εξαχνώνει τα υγρά των επιφανειακών ιστών, χωρίς όμως η θερμότητα που προκαλείται από τον μικρό ‘’κεραυνό’’ να διεισδύει βαθιά στους ιστούς. Κατά την εξάχνωση, ειδικότερα, οι ελαστικές ίνες του δέρματος μικραίνουν σε μήκος και έτσι αυξάνουν το πάχος του ιστού. Έτσι το αποτέλεσμα είναι ένα ‘’lifting-like effect’’, αναίμακτο και μη αφαιρετικό.

Ο τρόπος που θα κατευθύνουμε αυτόν τον κεραυνό, αυτές τις ριπές πλάσματος δηλαδή και η τεχνική που θα ακολουθήσουμε, θα μας δώσει και το ανάλογο αποτέλεσμα. Στην περιοχή των βλεφάρων για την περίσσεια ιστού και τις σακούλες των ματιών, στην περιοχή των φρυδιών για ανύψωση και άνοιγμα του βλέμματος, στις ρινοπαρειακές αύλακες, στις ρυτίδες του καπνιστού και της μαριονέτας, στην περίσσεια ιστού του λαιμού για την χαλάρωσή του, σε ρυτίδες στην περιοχή του ντεκολτέ και σε άλλα πιο ειδικά σημεία. Ακόμη μας βοηθάει στην εξάχνωση και εξαφάνιση δυσχρωμιών, ογκιδίων και ουλών στην περιοχή των βλεφάρων και του προσώπου γενικότερα αλλά και του σώματος. Τα πλεονεκτήματα σε σχέση με τη συμβατική χειρουργική βλεφαροπλαστική είναι ότι με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται αναισθησία και δεν υπάρχουν επιπλοκές όπως λαγόφθαλμος, ασυμμετρίες, μετεγχειρητικές λοιμώξεις του δέρματος και ουλές.

 

Πόσες Συνεδρίες Χρειάζονται

Οι συνεδρίες που γίνονται μπορεί να είναι μέχρι και 3 με μεσοδιάστημα ενός μήνα ή και περισσότερο. Κάθε φορά υπάρχει βελτίωση 30% περίπου του υπάρχοντος προβλήματος. Επειδή το αποτέλεσμα επέρχεται σταδιακά, μπορούμε να πραγματοποιήσουμε σε επόμενες συνεδρίες διορθώσεις σε μικροατέλειες που πιθανόν παραμένουν και το τελικό αποτέλεσμα να είναι άψογο. Ο κάθε ασθενής μετά από κλινική εξέταση και συζήτηση για τις επιθυμίες του, θα αποφασίσει από
κοινού με το γιατρό του για τον επιθυμητό στόχο.

 5 7 5 7

 

 

 

 

 

 

 

 

Ερωτήσεις στον Γιατρό

Το αποτέλεσμα θα κρατήσει για τουλάχιστον 1.5 με 3 χρόνια ανάλογα με την ηλικία και την ποιότητα του δέρματος του ασθενούς μας, διάρκεια πολύ μεγαλύτερη από άλλους τρόπους όπως υαλουρονικά και BOTOX.

Ουσιαστικές αντενδείξεις δεν υπάρχουν, ακόμη και στους ασθενείς με διαβήτη ή άλλα συστηματικά νοσήματα, η αποκατάσταση είναι πολύ γρήγορη και με άριστα αποτελέσματα.

Η μέθοδος είναι απολύτως ασφαλής σε κάθε ηλικία. Αρκεί όπως προαναφέραμε να ακολουθηθούν πιστά οι οδηγίες για την μετεγχειρητική περιποίηση. Το μηχάνημα PLEXR έλαβε το βραβείο καινοτομίας στα London Aestetics Awards 2015.

Ο χρόνος για την πλήρη αποκατάσταση είναι 7 με 10 ημέρες. Την πρώτη ημέρα μπορεί να υπάρχει ένα ελαφρύ οίδημα και τις πρώτες 7 με 10 ημέρες θα υπάρχει μία ελαφριά κρούστα στην περιοχή την οποία και θέλουμε. Βέβαια με το κατάλληλο make up το οποίο αποτελεί μέρος της μετεγχειρητικής αποκατάστασης και το οποίο κάνει block σε κάθε είδους ακτινοβολία, δεν γίνεται αντιληπτή η παρέμβαση. Γενικά ναι μπορεί ο ασθενής να γυρίσει άμεσα στην καθημερινότητά του και αυτό είναι ένα από τα βασικά πλεονέκτηματα έναντι της συμβατικής χειρουργικής αποκατάστασης, που ο χρόνος αποθεραπείας είναι πολύ μεγαλύτερος με έντονα οιδήματα, γάζες και μελανιές.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα της αναίμακτης χειρουργικής είναι το χαμηλό κόστος σε σύγκριση με τα κλασικά χειρουργεία που θέλουν νοσηλεία σε κλινική και σαφώς υψηλότερο κόστος.

Η δυνατότητα που έχουμε να διορθώνουμε τις λεπτομέρειες και να προχωράμε σιγά σιγά πάνω στο πρόβλημα του ασθενούς είναι παρόμοια με αυτή του γλύπτη που σκαλίζει τις λεπτομέρειες πάνω σε ένα άγαλμα. Η εμπειρία μας, μας κάνει να πούμε ότι τα αποτελέσματα είναι ακόμη καλύτερα από την συμβατική χειρουργική.

 

prin meta

 

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΦΘΑΛΜΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

 

Η γήρανση είναι μια φυσική διαδικασία που καθορίζεται από γενετικούς παράγοντες αλλά και τις περιβαλλοντικές συνθήκες, όπως για παράδειγμα την επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας, το κάπνισμα, τη μη ισορροπημένη διατροφή, την έλλειψη ύπνου κ.α. Αντιπροσωπεύει ένα σύνολο σωματικών, ψυχολογικών και κοινωνικών αλλαγών που συμβαίνουν στον ανθρώπινο οργανισμό με την πάροδο του χρόνου. Η αισθητική οφθαλμολογία διαρκώς εξελίσσεται παρέχοντας υπηρεσίες που σκοπό έχουν την εξάλειψη των σημαδιών του χρόνου από το πρόσωπο στη περιοφθάλμια με τη χρήση υλικών και μηχανημάτων.Ένα απο τα πρὠτα ,τα ασφαλέστερα σε χέρια ειδικού, και ίσως αυτό με τα πίο θεαματικά αποτελέσματα είναι το BOTOX

BOTOX

Το Botox Allergan και το Dysport είναι οι εμπορικές ονομασίες της βοτουλινικής τοξίνης τύπου Α. Η θεραπεία των ρυτίδων έκφρασης με botox είναι μία από τις γνωστότερες και αποτελεσματικότερες θεραπείες αντιγήρανσης. Η κοσμητική χρήση του botox για τις ρυτίδες έκφρασης είναι σήμερα η πιο δημοφιλής αισθητική θεραπεία. Τα πρώτα πειράματα έγιναν το 1960 από τον οφθαλμίατρο Alan Scott πάνω σε πίθηκο αξιολογώντας την τοξίνη του botox. Μία άλλη Oφθαλμίατρος, η Jean Carruthers παρατήρησε ότι οι ρυτίδες στην περιοχή γύρω από τα μάτια ελαττώνονταν, όταν χρησιμοποιούσε το Botox για να αντιμετωπίσει τα λεγόμενα «τικ» των ματιών, το υπερβολικό ανοιγοκλείσιμο των βλεφάρων (βλεφαρόσπασμος)

therapies antigiranshs 3 therapies antigiranshs 2

Το botox είναι μία πρωτεΐνη που παράγεται από το μικρόβιο Clostridium botulinum. Eίναι γνωστό ως βοτουλινική τοξίνη τύπου Α ή αλλαντική τοξίνη. Στην κοσμητική Ιατρική, το botox χρησιμοποιείται για την εξάλειψη των ρυτίδων έκφρασης του προσώπου και αποτελεί τη δημοφιλέστερη θεραπεία αντιγήρανσης. Η θεραπεία με botox είναι ελάχιστα επεμβατική και δίνει θεαματικά αποτελέσματα άμεσα. Επιπλέον, εκτός από την αισθητική ιατρική, το botox βρίσκει χρήση σε πλήθος άλλων παθήσεων

therapies antigiranshs 5

Ερωτήσεις στον Γιατρό

Η βοτουλινική τοξίνη είναι ένα σύμπλεγμα πρωτεϊνών που παράγεται από το βακτήριο c. Botulinum και είναι σε θέση να εξασθενήσει τον σπασμό των μυών. Για αισθητικούς λόγους δεν έχει καμία παρενέργεια γιατί περιορίζεται τοπικά στους μύες. Αυτή η ουσία δρα στον μυ στο επίπεδο της ελευθέρωσης της ακετυλχολίνης μπλοκάροντας την μετάδοση της.

Είναι ουσία που κάνει τους μύς να σύσπώνται Αυτή η ουσία υπάρχει στην νευρομυική σύναψη στέλνει μήνυμα στον μυ να συσταλεί, δηλ να σφίξει. Έτσι το botox μπλοκάρει την μετάδοση της και έτσι εξασθενεί ο σπασμός των μυών.

Όλοι εκτός από έγκυες, γυναίκες που βρίσκονται στην περίοδο της γαλουχίας, άτομα με προβλήματα μυών, που προσλαμβάνουν αντιβιοτικά (αμινογλυκοσιδες) και έχουν υπερευαισθησία στην αλβουμινη ή παρουσιάζουν φλεγμονή στην περιοχή του άνω τριτημόριου του πρόσωπου.

Οι ενέσεις δεν είναι επίπονες, δεν χρειάζεται καν αναισθησία τοπική.

Δεν πρέπει να κάνουμε μασάζ στην περιοχή που κάναμε το botox, δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε σεσουάρ για τα μαλλιά ή ζεστό ντους και ηλιοθεραπεία για τουλάχιστον 24-48 ώρες.

Του άνω τριτημόριο του πρόσωπου, πόδι χήνας, μεσόφρυο, μέτωπο και κάτω βλέφαρο.

Του άνω τριτημόριο του πρόσωπου, πόδι χήνας, μεσόφρυο, μέτωπο και κάτω βλέφαρο.

Ασφαλώς όχι, η δόση του botox μειώνει μονό την σύσπαση των μυών αλλά δεν τον παραλύει.

Το αποτέλεσμα αρχίζει να εμφανίζεται 2-7 ήμερες μετά την έγχυση. Το μέγιστο αποτέλεσμα φαίνεται σε ένα μήνα. Η διάρκεια του είναι από 3-6 μήνες και μπορεί να επαναληφθεί.

Δεν υπάρχουν όρια, πάνω από 18 ετών

Ανεβαίνει το έξω μέρος του φρυδιού λόγω του μπλοκαρίσματος της κίνησης του έσω τμήματος του μετώπου.

Άλλες ερωτήσεις στον Γιατρό

Οι ρυτίδες του μετώπου μαζί με το μεσοφρυο η όλες μαζί, ή μόνο χωριστά το πόδι της χήνας.

Αυτό μπορεί να γίνει όταν το botox δεν γίνεται από χέρια εξειδικευμένου ιατρού.

Βεβαίως μετά από 15η ημέρα από την πρώτη έγχυση όπου γίνεται και το follow up.

Μπορούμε εκτός από το άνω τριτημόριο να κάνουμε και σε άλλες περιοχές botox;

Εάν ο ιατρός γνωρίζει καλά την ανατομία και το εφαρμόζει σωστά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Σε κάθε ασθενή για θεραπεία ρυτίδων αντιστοιχούν περίπου 50 μονάδες botox. Σε ασθενείς με νευρολογικά προβλήματα αντιστοιχούν 450 μονάδες.
Άρα το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι η ποσότητα είναι πολύ μικρή για τις αισθητικές εφαρμογές.

Το baby botox είναι ουσιαστικά η εφαρμογή μπότοξ στο νεο πρόσωπο με σκοπό τη διατήρηση της νίοτης του και την επιβράδυνση της μονιμοποίησης των ρυτίδων έκφρασης.
Το baby botox διαφέρει από το κλασικό μπότοξ στο ότι χρησιμοποιούνται μικρότερες δόσεις φαρμάκου, ενώ η αραίωσή του παραμένει η ίδια με την κλασική θεραπεία.
Οι περιοχές έγχυσης του baby botox επίσης είναι διαφορετικές, αφού ο στόχος δεν είναι οι ρυτίδες αυτές καθαυτές.
Η εφαρμογή του baby botox θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μεσοθεραπεία με μπότοξ, αφού η έγχυση είναι πιο επιφανειακή, όπως στις μεσοθεραπείες προσώπου (meso-botox).
Γίνεται με τη χρήση του μπότοξ ή του Dysport.
Το αποτέλεσμα είναι να σβήνουν οι λεπτές γραμμές και να τονίζεται η φυσική λάμψη του προσώπου. Το baby botox ονομάζεται και actor’s botox ή micro botox.

 

ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΑΝΙΚΟ ΔΕΡΜΑ (PRP)

 

Η μεσοθεραπεία προσώπου με τη μέθοδο Platelet Rich Plasma (PRP), είναι μία θεραπεία αντιγήρανσης που χρησιμοποιεί τους αυξητικούς παράγοντες που παράγουν τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια.

Ονομάζεται και αυτόλογη μεσοθεραπεία γιατί προέρχεται από τον ίδιο μας τον οργανισμό. Οι αυξητικοί παράγοντες είναι πρωτεΐνες με αναπλαστικές και επανορθωτικές ιδιότητες που παράγονται από κάποια κύτταρα στον οργανισμό μας. Έχουν την ικανότητα να ενισχύουν την αποκατάσταση των ιστών που έχουν υποστεί βλάβη και να ενεργοποιούν τα βλαστοκύτταρα.

Κατά τη θεραπεία PRP, συλλέγεται το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα, ακολούθως, τα αιμοπετάλια είναι ικανά να παράξουν αξητικούς παράγοντες (growth factors) που εντοπίζουν και διορθώνουν φθορές των ιστών της επιδερμίδας.

Το όνομα των αυξητικών παραγόντων αντανακλά τη δραστηριότητα ή την καταγωγή τους. Κάποιο από αυτούς είναι:

Ο αιμοπεταλικός aυξητικός παράγοντας (PDGF). Είναι μια πρωτεΐνη που παράγεται από τα αιμοπετάλια, τα μακροφάγα και τα ενδοθηλιακά κύτταρα και αποθηκεύεται στα κoκκία των αιμοπεταλίων. Απελευθερώνεται όταν τα αιμοπετάλια ενώνονται, ξεκινώντας έτσι τη διαδικασία της πήξης. Τα κύτταρα του συνδετικού ιστού της περιοχής αυτής, αντιδρούν με την έναρξη της διαδικασίας πολλαπλασιασμού. Αγγειακός ενδοθηλιακός αυξητικός παράγοντας (VEGF). Παρουσιάζει κατά 24% ομοιότητα στην ανοσοέκφραση με τον PDGF αλλά, ενώνεται σε διαφορετικούς υποδοχείς και έτσι προκαλεί διαφορετικές βιολογικές επιδράσεις. Είναι ένα ισχυρό Μιτογόνο για τα ενδοθηλιακά κύτταρα και βοηθά στην αγγειογένεση.

Tροποποιητικός αυξητικός παράγοντας (TFG). Αυτή είναι μια σούπερ οικογένεια πρωτεϊνών που περιλαμβάνει μορφογενετικές οστικές πρωτεΐνες και άλλα. Έχει τρεις (3) θεμελιώδεις λειτουργίες: Διαμορφώνει τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων (είναι καταστολέας). Αυξάνει τη σύνθεση της εξωκυττάριας μήτρας. Έχει ανοσοκατασταλτική δράση. Ινσουλινόμορφος αυξητικός παράγοντας Τύποι Ι και ΙΙ. Αυτός βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στα οστά. Αυξάνει τον αριθμό των πολυπύρηνων οστεοκλαστικών κυττάρων και τη σύνθεση κολλαγόνου. Αυξητικός παράγοντας των ινοβλαστών (FGF). Διεγείρει την αγγειογένεση και τον πολλαπλασιασμό των ενδοθηλιακών κυττάρων και τη σύνθεση κολλαγόνου. Αυξητικός παράγοντας του συνδετικού ιστού (CTGF). Προάγει την αγγειογένεση, την αναγέννηση του χόνδρου και τη συγκόλληση των αιμοπεταλίων.Για τη διεξαγωγή της PRP αυτόλογης μεσοθεραπείας προσώπου, χρειάζεται να πάρουμε 10 με 20 ml αίματος από τον ενδιαφερόμενο. Στη συνέχεια, πραγματοποιείται φυγοκέντρηση για να απομονωθεί το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα (PRP).

Τέλος, γίνεται έγχυση του πλάσματος με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας στα σημεία του δέρματος όπου χρειάζεται ανάπλαση. Τα αποτελέσματα είναι ορατά ακόμη και μετά την πρώτη κιόλας θεραπεία, καθώς το πρόσωπο φαίνεται πιο νεανικό και λαμπερό. Η PRP μεσοθεραπεία προσώπου είναι επίσης αποτελεσματική: -Στην μείωση των ρυτίδων και σύσφιξη του προσώπου και του λαιμού Εφαρμόζεται κατά την ίδια συνεδρία, ενισχύοντας κατά πολύ το αποτέλεσμα της ανάπλασης που επιτυγχάνει το PLEXR .

Ο συνδυασμός του PLEXR (ή) (και) του botox με την αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP πετυχαίνει εντυπωσιακά αποτελέσματα. -Στη βελτίωση στο βλέμμα και τις σακούλες στο κάτω βλεφαρο αλλα και στο ονομαζόμενο σημείο tear trough οπου υλικά όπως το υαλουρονικό μπορεί να αποδειχθούν ανεπαρκή ή να κάνουν υπερδιορθωση με άσχημο τελικό αποτελεσμα. - Στην επούλωση ουλών, καθώς οι αυξητικοί παράγοντες έχουν αναπλαστικές και επουλωτικές ιδιότητες. Το PRP είτε ως μονοθεραπεία ή σε συνδυασμό μεάλλες θεραπείες βελτιώνει αισθητά τις ουλές μετά από επεμβάσεις, εγκαύματα ή τραύματα.

Στις ουλές ακμής στο πρόσωπο, τη πλάτη τη και το στήθος. Πρόκειται για την πιο δυνατή θεραπεία αποκατάστασης ουλών ακμής. Απαιτείται κύκλος 6-8 συνεδριών. -Επίσης η PRP μεσοθεραπεία βελτιώνει της ραγάδες του δέρματος, ενώ μπορεί να εξαλείψει της κόκκινες ραγάδες σε συνδυασμό και με άλλες θεραπείες Τα βασικά πλεονεκτήματα της μεθόδου PRP μεσοθεραπείας είναι:

1) Τα αποτελέσματα έχουν μεγάλη διάρκεια, που μπορεί να ξεπεράσει τον 1 χρόνο. Συνήθως ακολουθούνται καποια πρωτόκολλα επαναλλήψεων για να φτασουμε στο μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα και στη συνέχεια γίνονται σε ετήσια ή 10μηνιαία βάση επαναλληπτικές θεραπείες ωστέ να διατηρήσουμε το αποτέλεσμα που επιτύχαμε! Αναδομεί την επιδερμίδα με φυσικό τρόπο, χωρίς να επηρεάζει εκφράσεις ή όγκο στο πρόσωπο.

2) Η εφαρμογή της είναι εύκολη και ασφαλής, καθώς προέρχεται από τον ίδιο μας τον οργανισμό και δεν παρατηρούνται ποτέ αλλεργίες.

3) Εκτός από την ενίσχυση στην παραγωγή κολλαγόνου, βοηθά και σε άλλες ζωτικές λειτουργίες του δέρματος, όπως καλύτερη θρέψη και οξυγόνωση της επιδερμίδας.

4) Εξαφανίζει ή μειώνει τις ρυτίδες, οχι όπως καποιο filler αλλά με φυσικό τρόπο αναδομώντας το δέρμα τοπικά. Η εφαρμογή της μεσοθεραπείας μπορεί να γίνει είτε με έγχυση ή χωρίς ενέσεις (μη ενέσιμη μεσοθεραπεία PRP) με την ειδική συσκευή micro needling bella. Εκτός από το πρόσωπο, η PRP μεσοθεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί στο στήθος, στην πλάτη και οπουδήποτε στο σώμα, ενώ βοηθά πολύ αποτελεσματικά και στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης. Στον χώρο μας διαθέτουμε τη τελευταἰας συσκευή φυγοκέντρισης SW-PRP (πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια) της MediconTec που επιτυγχάνει διπλή φυγοκέντριση χωρις να ερχεται το αίμα σε επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα για 5 πλάσια αποτελεσματικότητα ακόμη και με τη πρώτη εφαρμογη και ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια σε θέματα υγιεινής. Επίσεις διαθέτουμε το PISTOR 5 πιστόλι μεσοθερπείας για μεγαλύτερη ταχύτητα και ακρίβεια και καθόλου πόνο.